Art & Culture, Corporate, Documentary, Education, Information, Instruction

De zoektocht naar het Higgs deeltje – CERN Geneve & NIKHEF Amsterdam

Het Higgs deeltje. Bestaat het? De muonendetectoren die je in deze film ziet hebben het aangetoond! Op CERN in Geneve en bij het Nationaal Instituut voor Kernfysica en Hogere Energie Fysica (NIKHEF) in Amsterdam kijken we wat de Nederlandse bijdrage is geweest aan de zoektocht naar het Higgs deeltje. De film is modulair opgebouwd met theorie en praktijkvoorbeelden, zodat wetenschappers en docenten specifieke onderwerpen kunnen selecteren tijdens colleges. Gemaakt in opdracht van NIKHEF. Productie: AVC/UvA. Scenario regie en montage: Sebastiaan Tuerlings.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail