Corporate, Documentary, Education, Information, Instruction, Portfolio, Report, Science, Showreel, Technology, Training

HIGGS | HET MASSA MYSTERIE – NIKHEF / CERN

Voor het Nederlands Instituut voor Kernfysica en Hogere Energie Fysica. Het Higgs deeltje. Bestaat het? Inmiddels is duidelijk dat het Higgs deeltje bestaat. De muonendetectoren die je in deze film in Nederland gebouwd ziet worden, en die vervolgens in Genève geplaatst worden in de ondergrondse deeltjesversneller, hebben dat gemeten. Op CERN in Geneve en bij het Nationaal Instituut voor Kernfysica en Hogere Energie Fysica (NIKHEF) laten we aan jeugdige kijkers zien wat de Nederlandse bijdrage is. Deze educatieve film is modulair opgebouwd en gaat deels over wetenschap, deels over productiewerk, deels over Higgs. De modules worden door betrokkenen (docenten, onderzoekers, hoogleraren) gebruikt om uitleg en informatie te geven. Scenario regie en montage: Sebastiaan Tuerlings. Productie: UvA.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Comment