Corporate, Documentary, Education, Information, Instruction, Portfolio, Report, Science, Showreel, Technology, Training

Higgs | Het Massa Mysterie – NIKHEF/CERN

Nederlands Instituut voor Kernfysica en Hogere Energie Fysica. Het Higgs deeltje. Bestaat het? Op CERN in Geneve en bij het Nationaal Instituut voor Kernfysica en Hogere Energie Fysica (NIKHEF) laten we aan jeugdige kijkers zien wat de Nederlandse bijdrage is.

Deze educatieve film is modulair opgebouwd en gaat deels over wetenschap, deels over productiewerk, deels over Higgs. De modules worden door betrokkenen (docenten, onderzoekers, hoogleraren) gebruikt om uitleg en informatie te geven. De hier vertoonde lineaire versie bevat een voice-over die gericht is op voorlichting op middelbare scholen.

Binnenkort wordt definitief duidelijk of het bewuste Higgs deeltje bestaat. De muonendetectoren die je in deze film in Nederland gebouwd ziet worden, en die vervolgens in Genève geplaatst worden in de ondergrondse deeltjesversneller, hebben dat gemeten. Heldere animaties door Jaap Tuyp, geluidsnabewerking Frederik Furnee, camera Stefan Bijnen, scenario regie montage camera Sebastiaan Tuerlings. Productie AVC.

Zie ook dit fragment

Noot: in 1989 is door betrokken wetenschappers op CERN de basis gelegd voor het world wide web zoals we dat nu kennen

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Comment