Documentary, Education, Fiction, Information, Instruction, Portfolio, Training

Drugs No Deal ‘end sequence’ – Ministerie van Defensie

Drugs No Deal (Ministerie van Defensie, eindsequentie). Hoe maak je als organisatie duidelijk dat je iets echt NIET wilt, terwijl er in de samenleving een gedoogbeleid is? Voor de Koninklijke Marine deed ik met deskundigen onderzoek naar wat er leeft onder jonge militairen en schreef ik een scenario met documentaire informatieve en fictieve elementen: om de grens tussen realiteit en fantasie en beleving letterlijk ‘bij de kop te pakken’. Met een vleugje humor en een knipoog.

Het concept was vernieuwend voor een defensie-organisatie die van alle kanten de druk voelde om het onderwerp ‘aan te gaan’. Met actiescene’s en acteurs en Eddy Zoey als presentator om de verschillende elementen met elkaar te verbinden kon het eigenlijk niet meer stuk met dit bijzondere voorlichtingsproject. De film werd een vast onderdeel van de introductieweken voor alle nieuwe militairen in opleiding waarbij de film ook gezonde discussie op gang brengt en een docent toelichting en uitleg geeft.

(fragment)
Kijk ook eens naar deze actiescene

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Comment