Art & Culture, Business, Documentary, Education, Information, Portfolio, Training

Het 2e leven van een na-oorlogs ideaal – Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed

Deze onderhoudende documentaire gaat op onderzoek en stelt vragen bij de grote na-oorlogse sociale woningbouw projecten. Wat is de architectonische betekenis van die bouwperiode, hoe is er met respect voor zienswijzen van toen een ‘turn’ te maken om verouderde probleemwijken om te toveren tot nieuwe woonidealen. Verschillende deskundigen vertellen over hun bevindingen, voorbeelden van stedelijke vernieuwingsprojecten komen aan bod. Vervaardigd in opdracht van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Productie Ineke Brinkmann RQB, regie Hans Quattfass, montage Sebastiaan Tuerlings.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Comment