Art & Culture, Classics, Documentary, Education, Entertainment, Portfolio

het Phoenix Papieren Theater

Uit de oude doos: het kleinste theater van Nederland. Ab Vissers bouwt papieren theaters, kompleet met acteurs, rekwisieten, en geeft in zijn eentje daarmee komplete voorstellingen voor publiek. Verschillende grote klassiekers uit de theaterwereld passeren de revue. Niet eerder ontmoette ik iemand die met zoveel passie over grote stukken uit de theatergeschiedenis vertelde.

Dit kunstenaarsportret – een documentaire van 20 minuten – maakte ik tijdens mijn 2e jaar aan de filmacademie in Amsterdam. Het bevat verschillende ‘vertelstijlen’ en dat paste goed bij het speelse onderwerp maar ook bij mijn experimenteerdrift als student. Recent heb ik beschadigde videotapes opgeduikeld en de film uit verschillende stukken zo goed mogelijk ‘geremastered’. De beeldkwaliteit is gedateerd maar het gaat over ‘met liefde passie en toewijding iets doen‘ en dat is veel belangrijker dan een perfect plaatje.

Wie zonder haast eens het theater vanuit een ander perspectief wil bekijken: veel kijk- en luisterplezier met Ab Vissers toegewenst!

http://www.papierentheater.nl

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Comment